luni, 12 noiembrie 2007

Gabriele Sandri












Gabriele Sandri e numele suporterului lazial ucis in dimineata zilei de ieri in jurul orei 9:10(ora Italiei) in zona de serviciu Badia al Pino, aproape de Arezzo, de-a lungul autostradei A1-nord de un foc de arma tras de un agent de ordine "Polstrada" care incerca sa aplaneze un conflict intre un grup din galeria lui Lazio si un grup de juventini.
Dupa primele cercetari politistul a trag un foc de arma in aer cu scopul de a intimida cele doua grupari, iar apoi un al doilea foc de arma s-a descarcat accidental din arma ranindu-l mortal pe tanarul de 26 de ani roman .


Gabriele Sandri care se indrepta catre Milano pentru a asista la partida Inter - Lazio a fost ucis in timp ce se afla in interiorul unui Renault Scenic.
Cristiano Sandri, fratele lui Gabriele : Mi l-au ucis la 26 de ani cu un pistol. Acum institutiile sa isi faca datoria. Cu toate decretele lor de urgenta mi l-au ucis la 26 de ani".
Chestorul sef al regiunii Arezzo, Vincenzo Giacobbe "A fost o eroare tragica. Agentul nostru incerca sa intervina pentru ca rafuiala dintre cele doua grupari care nu au fost identificate ca suporteri, sa nu degenereze in acte de violenta grava. Imi exprim sincerele mele condoleante familiei victimei".
Putin mai tarziu, un comunicat al organelor de ordine confirma ca masina de la "Polstrada" se afla pe celalalt trotuar al strazii unde a avut loc incidentul si de asemenea ca inainte de cele doua focuri de arma agentii de la "Polstrada" actionasera sirena.
Ministrul de interne Giuliano Amato : "Se pare ca este vorba de o tragica eroare a unui agent. Cu siguranta cei vinovati de incident vor fi trasi la raspundere fara nicio retinere."
O marturie a unui suporter lazial : "Erau mai multi in masina si ieseau din zona de servire cand au auzit un zgomot. Au crezut cu totii ca e vorba de o piatra, apoi l-au vazut cu totii pe Gabriele care se simtea rau, pierdea sange. Neintelegand imediat gravitatea ranii si fiind inca sub soc cei din masina au continuat drumul pana la checkpoint-ul din Arezzo unde au fost opriti de politie."
Prietenii :"Agentul a tras de la distanta, 30-40 de metri, cand oricum tot scandalul se terminase. Este adevarat ca a avut loc un mic incident cu suporterii lui juventus, insa in momentul interventiei agentilor totul era de mult incheiat, fara probleme. Si cu toate astea agentul a tras de pe cealalta margine a drumului."
Meciul Inter - Lazio a fost amanat, iar in celelalte partide incepute la ora 16:00(15 ora Italiei) jucatorii si oficialii au purtat banderole negre, cu exceptia lui Clarence Seedorf.
Atalanta - Milan a fost suspendat dupa ce suporterii atalantini au aruncat cu fumigene si petarde pe teren incercand invazia terenului. Inutila interventia lui Doni care incercand sa ii linisteasca pe ultrasii Atalantei este amenintat: "Daca reincepeti meciul vor aparea incidente grave."

Putin mai tarziu, inainte de inceperea meciului Roma - Cagliari au avut loc incidente grave in jurul stadionului Olimpic din Roma, cand cateva sute de suporteri romani si laziali au luat cu asalt grupurile de politisti si carabinieri prezenti pentru a asigura ordinea publica la meci. Peste 30 de agenti fiind raniti in incidente, iar 3 suporteri au fost arestati.
Alte cateva sute de suporteri au luat cu asalt sediul Coni de langa stadionul Olimpico, unde accesul masinilor a fost imposibil.
S-au mai intalnit incidente si pe podul Duca d'Aosta unde traficul a fost blocat.
De asemenea un post de politie din zona Guido Reni a fost atacat de suporterii celor doua echipe de fotbal.
O alta zi normala de fotbal in Italia in urma careia "Gabriele non vive piu" !!!

Niciun comentariu: