joi, 31 ianuarie 2008

Profesionalism si caracter

Deranjati de parcursul fara greseala al Inter-ului de dupa perioada "Calciopoli" Italia anti-Inter fierbe. In loc sa recunoasca suprematia unei echipe care in 150 de partide a pierdut mai putin de 15 meciuri, ca si in Romania, adversarii si presa cauta nod in papura.
A fost nevoie doar de o eroare la meciul de Serie A din 20 ianuarie 2008 pe San Siro impotriva Parmei scor 3-2 pentru a declansa o ofensiva mediatica Anti-Inter. In acel meci, in minutul 85 la scorul de 1-2, Inter-ul a primit un penalty dubios. Penalty transformat si scorul era egal 2-2. Apoi in minutul 90, cireasca de pe tort, Inter inscrie un gol perfect valabil pentru 3-2.
Ce-a urmat e de rasul curcilor: analize, discutii, comentarii, toate tunurile pe Inter. 




Si toate astea pentru o singura faza, la care unii scrupulosi(meticulosi), extrem de putini la numar spun ca se putea acorda penalty. Spre onoarea lor, cei de la Inter au refuzat sa comenteze intrand in silenzio stampa. Fara fraze pompoase si ridicole de genul celor expuse de Moggi "qualche svista arbitrale" pe vremea cand arbitrii si delagatii primeau SMS-uri pentru trucarea meciurilor.
In urma acestor presiuni, urmeaza 2 meciuri ridicole.
Primul episod, la doar 3 zile dupa meciul cu Parma, in meciul tur al sferturilor de finala din Cupa Italiei cu Juventus, in minutul 8(daca imi aduc bine aminte) Burdisso este eliminat. Inter in 10 oameni. Dar nu conteaza, se face 2-0 pentru Inter. Apoi la un contact, prin minutul 75, Materazzi se accidenteaza si Inter-ul e nevoit sa joace cateva minute in 9 contra 11. Juve profita de avantajul celor 2 oameni in plus si se face 2-1. Dupa care spre final la un corner Juve da lovitura si se termina 2-2, cu toate ca in minutul 90 Julio Cruz tinteste bara la o faza superb lucrata de ofensiva Interului.
Episodul 2, pe 27 ianuarie, la Udine impotriva unei echipe solide aflate pe locul 5 in clasament. De data asta insa nu mai este eliminat direct un jucator al Inter-ului, ci dupa 2 galbene, la doua intrari periculoase in prima jumatate de ora. Numele victimei: Cezar. Dar asta nu e tot, pentru ca in a doua repriza Inter-ul inscrie un gol valabil care este anulat de arbitru pentru fault in atac.
Si cu acestea spuse , se termina si partida, scor 0-0.
Dupa meci, un Moratti impaciuitor spune doar ca arbitrul nu a putut fi "calm".
Inter-ul in continuare fara infrangere.
Asa ajungem la meciul de aseara de la Torino impotriva lui Juve pentru returul sferturilor de finala ale Cupei Italiei. Meciul revansa.
Inainte de meci Juventul e razboinica si striga cat poate de tare ca meciul acesta valoreaza cat un campionat. Mancini, de partea cealalta spune ca Inter-ul e pregatit si pentru un meci jucat de la inceput in 10 oameni.
Nu e insa cazul si pentru acest meci:
Juventus - Inter 2-3, in care un junior de 17 ani pe nume Mario Balotelli s-a distrat cu aparatorii juventini. Detalii in materialul video atasat.
Inter in semifinalele cupei, Juve si Dopping Del Piero mai trebuie sa astepte cel putin un an pentru un trofeu.
Forza Inter !!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

un meci superb !!! derby-ul italiei si-a meritat pe deplin supranumele aseara. :)

Unknown spunea...

Stai sa vezi ce urumeaza. Avem Inter-Lazio, adica Chivu vs. Radu Stefan si Catania-Roma in semifinale, iar finala va fi probabil aceeasi din ultimii 3 ani Inter - Roma, echipele care au dominat fotbalul italian dupa Calciopoli.