miercuri, 17 octombrie 2007

How about a nice cup of ...


Pana acum m-am abtinut sa public studii comportamentale ale diversilor 'specialisti' pentru ca marea lor majoritate sunt niste porcarii evidente care pot fi vazute si fara un "studiu al unor doctori-savanti".
Totul pana azi.

Conform unui studiu realizat de un grup de cercetatori condusi de prof. doctor Yehuda Baruch de la Norwich University of East Anglia, folosirea injuraturilor la birou duce la o crestere a productivitatii in munca. Dar nu numai, ajuta la combaterea stresului si creaza o solidarietate sporita in randul 'oamenilor muncii'.
Acestea sunt concluziile profesor doctorului Yehuda Baruch care sustine ca utilizarea cuvintelor tabu la locul de munca dezvolta si spiritul de grup.
Profesorul Doctor Yehuda Baruch ne mai spune ca angajatii folosesc, citez "un limbaj vulgar, dar care nu este intotdeauna considerat neaparat negativ. Este vorba de un fenomen social si psihologic care nu este intotdeauna de condamnat".
Domnia sa noteaza ca "surprinator, femeile vorbesc mai vulgar decat cred barbatii". Hai nu zau ??? Chiar imi trebuia un studiu ca sa aflu asta.
Si pentru ca totul sa fie pus in practica domn doctor recomanda angajatorilor crearea unei politici interne care sa autorizeze folosirea unui numar moderat de injuraturi.
Marea problema vine insa la final, o sumedenie de mentiuni, ca la orice studiu. Domn brainstorming doctor condamna orice forma de comportament ofensiv si in penultima fraza din studiu ne mai spune ca aceste norme nu pot fi folosite in fata clientilor, a sefilor sau a colegilor mai in varsta.
In ultima fraza, mai mai sa sara la bataie, ne face si ultima descoperire fara de care nu am mai putea trai : " interzicerea acestui tip de comportament sau mai rau, critica dura, ar putea diminua solidarietatea intre colegi, ar putea scadea moralul angajatilor si motivatia la birou.
SA MORI TU CA NU ?
Daca mai vreti vorbe de duh de la acest geniu iata link-ul : Prof Yehuda Baruch. Acolo sunt si cele 10.000 de studii realizate de acest specimen.
Enjoy !!!



Niciun comentariu: