joi, 4 octombrie 2007

Din secolul trecut ...

Azi vorbim de reclame old school. Pentru ca sunt "publicitar" ma mai uit din cand in cand la ce mai fac altii, azi ajungand la niste reclame vechi.



Nu stiu de ce dar azi, vazand reclamele de mai jos, m-a cuprins o nostalgie legata de primii ani ai copilariei, primii mei ani pe lumea asta, in vremea cand eram condusi de tovarasi si tovarase, vremea lui Ceausescu. Dar gata cu amintirile, sa trecem la subiect pentru ca munca de la birou nu ma lasa in pace.
Prima reclama e din anii ’20 si se refera la tigari. Se vede clar ca inca de pe atunci oamenii isi faceau griji in legatura cu “sanatatea”, numai ca atunci se discuta despre sanatatea bucala, iar nenea ala din reclama incearca sa ne convinga ca tigarile Cremo sunt “sterile”.

A doua e din anii ’30, mai exact din 1932 si face referire la cafeaua Nash, un brand foarte vechi. Google-ul zice ca familia Nash a inceput sa comercializeze cafeaua sub brand-ul propriu atunci cand au ajuns in “Lumea Noua”, pe la 1638. Ca o comparatie, Starbucks si-a deschis primul magazin in 1970.


Niciun comentariu: