vineri, 24 noiembrie 2006

Mandria Marilor Romani

Aseara, intr-o atmosfera de sarbatoare, am vazut pe DINAMO la Brugges. Am jucat bine si am plecat acasa cu un punct. Multumitor.

Surprinzator sau nu, pe Jan Breydelstadion au fost extrem de multi dinamovisti, si nu ma refer aici la capsunari, hoti de buzunare sau cersetori de strada. Dinamvisti adevarati, oameni adevarati, caractere adevarate.


Daca la Madrid pe Santiago Bernabeu am vazut numai capsunari, zidari, sau mai stiu eu ce alta rasa ascunsa din clasa marilor romani, pe Jan Breydelstadion am vazut oameni. Oameni onesti dispusi sa plateasca si 100 de euro pentru a vedea pe Dinamo, nu cersetori la usile hotelurilor dupa bilete gratis. Oameni mai mult sau mai putin realizati care au calatorit jumatate de Europa (est si vest) mii de kilometrii intregi pentru a vedea un meci, pentru a sustine o echipa, pentru a fi mandri ca sunt cu adevarat romanii, poate singurii romai as indrazni eu in subiectivismul meu evident. Oameni care au plecat cu familia, copii de 5-10 ani la un drum obositor pentru placerea de a vedea pe Dinamo. Oamenii nu cimpanzei.

Asta e doar un mic episod din serialul "DINAMO vs. marii romani"
E unul din motivele pentru care Dinamo oriunde merge in tara asta e hulita si injurata.

Aseara, eu, din pacate, am vazut meciul in Bucuresti si nu la Brugges unde probabil ar fi trebuit sa fiu, cu niste oameni care la fiecare ocazie a lui Dinamo, actiune reusita, la fiecare ratare sau pasa gresita a adversarului tipau din toate rarunchirile m.ie Dinamo, baga-mi-as p..a in ei de ordinari, fu.ui in gura de catei, piz.a mamii lor de jigodii si alte zeci de astfel de expresii din dex-ul fiecarui mare roman.

Una peste alta nu ma plang, asta am meritat. Ce insa mi-a facut seara excelenta a fost o imagine a televiziunii belgiene in care apareau suporterii dinamovisti si in particular un suporter. O imagine pe care ei, marii romani nu au observat-o si char daca ar fi observat-o n-ar fi inteles nimic. O imagine cu un suporter, un suporter probabil venit dintr-o tara mai civilizata decat cea in care traiesc si care avea inscriptionat pe unul din celebrele tricouri rosii arhicunoscutul slogan : "IUBESC FOTBABUL , DECI URASC steaua !!!"

Pentru eterna si fascinanta Romanie.
"Lectura" suplimentara : http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-blesteme-si-bataie-intre-femei-de-varsta.html

4 comentarii:

Anonim spunea...

ce se intampla cand cultii si intelectualii suporteri dinamovisti savureaza dimineata suc de portocale... http://www.dinamovisti.ro/index/Liga_Suporterilor_isi_asuma_resp.html

Anonim spunea...

dupa acest periplu prin vazduhul europei intelectualii suporteri dinamovisti si-au schimbat porecla din caini in maidanezi... maidanezii vazduhului

Anonim spunea...

Eh... ca de obicei Gabi exagereaza cu un subiectivism rar intalnit (dar nu la fel de rar intalnit intre dinamovisti). As vrea sa imi spui ceva si despre marii rromani iubitori de dinamo care au devastat avionul ce ducea la Bruges. Care din iubire pentru echipa s-au imbatat manga si au batut tot in cale (fie ei copii de 5-10 ani, femei sau orice altceva). Ca or fi si o mana de suporteri adevarati si care merita respectul, asta nu o neg... o mana de suporteri de acest gen au toate echipele. Mai dar parca la dinamo s-au strans majoritatea distrusilor si distrugatorilor. Eu zic sa iti mai moderezi cuvintele mari cand vorbesti despre dinamo (cat si despre fotbal in general). Mari romani gasesti in stiinta, in cultura, in arta... nu si in fotbal, hai sa fim seriosi!!!

Unknown spunea...

"23 NOIEMBRIE 2006 > 11 SEPTEMBRIE 2001, CUM TRAITI (?!?!?) DACA MEREU MINTITI"
Mihai, stii care e problema la tot ce ati postat voi aici? Nu ati atins subiectul. Eu nu vorbesc de ultrasi, pentru ca asta e cu totul si cu totul alta discutie. Eu vorbesc despre oamenii normali care au fost la meci, nu despre ultrasi, un despre huligani. Daca ai cunoastinte despre fenomen am putea discuta. Dar totusi vreau sa-ti raspund la cateva din acuzele, false dealtfel, pe care presa le-a relatat si pe care toti le-au luat de bune.
UNU, bataia s-a iscat in avion intre un tip din "nord" si altul din "sud", peluzele rivale de la Dinamo. Gresala a pornit de la cei de la compania de transport care a amestecat ultrasii beti intr-un avion si "cetatenii" cum des li se spune intraltul. Daca baietii aia ar fi avut un gram de gandire si de cunostinta ar fi pus nord-ul intr-un avion si sudul in altul. De aici a pornit problema. Ca dupa, au deranjat avionul, nimic de zis, dar ce te astepti de la niste baieti care se bat pe oriunde se intalnesc. Cum ai fi vrut tu sa reactioneze ei in momentul in care s-au intalnit, cu cateva beri, vodkci sau alte lichiori bahice la bord? "Boi" dintr-astia sunt peste tot, nu numai la Dinamo, nu numai in Romania, ci chiar peste,absolut peste tot pe unde exista suporteri.
DOI, Chestia cu batutul tot in cale e o fantezie a gazetarilor din Romania si pe care masele o inghid ca pe galusca.
Ai uitat sa spui ca au fost violate stuwardesele, ca au fost batuti pilotii avionului, ca s-a deschis usa in zbor- apropo domnilor gazetari, usa nu o poate deschide nimeni in zbor, nici macar pilotul, dar asta e o alta aberatie pe care iar o inghit toti bolovanii care sunt in necunostinta de cauza)

Si apropo, aluzia la mari romani era pentru stelistii care au fost la cersit de bilete in fata la hotel in Madrid, la toti capsunarii care au asistat la meci nestiind cine si pt ce joaca. Nu faceam nicio referire la dinamovisti, noi suntem niste simpli oameni care isi platesc deplasarile, bilete la meci si chiar bataile de sute de mii de euro.