duminică, 4 februarie 2007

handbal Nu, rafuiala Da

Cea ce trebuia sa fie un meci de handbal s-a transformat intr-o rafuiala cu injuraturi, amenintari, torte si petarde. Lucru nestiut de cele peste 100 de femei din sala, desi pana si pisicile din fata scarii mele stiau ce-o sa se intample la acest derby Dinamo - steaua.

Si pentru ca totul trebuia sa aibe un scenariu simplu, fortele de ordine, din dorinta de a fi solidare cu femeile ce venisera pentru un relaxant meci de handbal masculin, au fost luate din nou, prin surprindere. Dar chestia asta tine de profesionalismul si pregatirea trupelor de batut oameni nevinovati la gramada.


Pe langa eternii surprinsi ai tarii noastre si organizatorii au vrut sa fie la inaltime. In timp ce dintr-o parte si alta zburau torte ei discutau la centrul terenului pentru a intelege ce se intampla.
Dar hai sa privim evenimentele.
In teren totul s-a desfasurat normal pana la inceputul partidei cand probabil o minte s-a dezghetat(incalzirea globala ?), desi asa cum va spuneau dintr-o parte si alta zburau torte si petarde:
Incalzire excelenta a celor 2 echipe, apoi jucatorii intra la vestiare pentru a reveni impreuna cu arbitrii 3 minute mai tarziu. Urmeaza eternul salut catre suporteri si prezentarea loturilor celor doua echipe. In acel moment galeria de handbal a echipei steaua arunca confeti si hartie creponata in teren, prelungind suspansul cu inca 10 minute, timp in care cei 2 copii cu maturi ai handbalulul romanesc se chinuie sa elibereze terenul de arsenalul aruncat pe podeaua salii. Si cam asta fost tot.
In tribune rafuiala a inceput cu vreo 20 de minute inainte de startul partidei, in momentul in care primi ultrasi stelisti si-au facut aparitia. Injuraturi, amenintari petarde si torte. Dupa vreo 5 minute de tatonari, ultrasii dinamovisi inceara sa rupa randurile si iau cu asalt peluza despartitoare. Nimic grav, doar cateva amenintari de la semi distanta si un stelist mult prea curajos pentru puterile lui ce spala putin bancile peluzei in care se afla si echipa de handbal feminin Rulmentul Brasov.

Dupa vreo 2-3 minute de tensiune spiritele se mai calmeaza si reincepe rafuiala.

In tot acest timp oficialii incercau sa inteleaga ce se intampla si cu chiu cu vai la inceputul meciului acestia au decis amanarea meciului, dupa 25 de minute de rafuieli, cand o noua petarda a aterizat in sectorul stelist si o torta a cazut in teren.

varianta tv sport - Dinamo - steaua - handbal 3 februarie 2007



Dupa meci, explicatii care se bat cap in cap : ca fortele de ordine si-au facut pe deplin datoria, ca au fost depasiti de situatie, ca au facut perchezitii la piele, ca fortele de ordine inconjurasera sala si cate si mai cate. Fiecare incercand sa-si salveze postul si incompetenta. Un singur lucru vreau sa mentionez aici : eu am intrat in sala prin biroul presedintelui federatiei romane de handbal.
Tare as vrea sa vad un derby la rugby. Acolo da meci.
Si as mai vrea totusi sa le spuna cineva comandantilor de la jandarmerie ca in data de 7 aprilie 2007 (sarpe gaura gaura coasa ) se joaca adevaratul derby, sa fie si ei pregatiti.

Acum a fost doar o mica rafuiala, incalzirea pentru derby.

Niciun comentariu: