sâmbătă, 3 februarie 2007

Gli uomini del calcio, che mascalzoni

"Gli uomini del calcio, che mascalzoni" e cam singurul lucru care mi-a venit in cap cand am inceput sa scriu, de la titlul unui film "Gli Uomini, Che MASCALZONI" al lui Mari Camerini din 1932. Dar azi nu vorbim de filme, vorbim de evenimente si, din pacate, de evenimente regretabile, vorbim de "Festivalul fotbalistic al Siciliei"
De ieri, 2 februarie 2007 Italia nu mai "joaca" fotbal.
Ultima data cand Italia s-a oprit din jocul pe care il adora pentru a reflecta asupra unei morti a fost acum 12 ani(5 februarie 1995 la un meci Genoa - Milan cand Vincenzo Spagnolo, suporter genovez a fost injunghiat).
Si unde se putea opri fotbalul italian daca nu in Sicilia.
Prostie, ura, convingeri aberante, mentalitate prost aplicata si inteleasa, complexe de oameni slabi, eroism gretos, cretinism sunt doar cateva cuvinte dintr-o serie lunga ce pot caracteriza evenimentul de aseara.

Vorbim de Catania - Palermo (1-2) 2 februarie 2007 :


-Cu putin timp inainte de meci oficialii Cataniei au cerut reprogramarea partidei cu cateva ore mai tarziu. Motivul : Foarte multi suporteri-abonati n-ar fi putut fi prezenti la ora15:00 pe stadion din cauza programului de munca . Astfel, federatia a decis schimbarea orei de disputare a partidei la ora 18:00 in loc de ora 15:00.
-Inainte de meci (ironia sortii) s-a tinut un moment de reculegere pentru un om ce murise cu cateva zile inainte la o partida din seria a-III-a Italiana.
-Suporterii din Palermo ajung la stadion inminutul 55 al partidei din cauza rutei ocolitoare pe care au ales-o fortele de ordine pentru a evita confruntarea cu suporterii Cataniei.

Acestea sunt evenimetele premergatoare luptei ce a urmat.

-Suporterii Cataniei organizeaza o ambuscada si ataca la intrarea in stadionul Angelo Massimino galeria palermana.
-Incidentele continua si in stadion, in peluza nord intre suporterii palermani, cei din Catania si politie
-La finalul partidei peste 1.000 de suporteri din Catania au incercat sa atace galeria palermana si au intrat in conflict direct cu politia.

Ce a urmat? UN RAZBOI DE STRADA relatat de toate canalele de stiri:

- Primele scene ale razboiului redate de italieni

- Apoi francezii

- Si bineteles la final englezii
Bilantul serii de razboi :
- UN OM MORT. Inspectorul sef Filipo Raciti 38 de ani moare in mainile doctorilor de la spitaulul Garibaldi din cauza unui stop cardio-respirator la ora 22:10, dupa explozia unei petarde care a cazut in masina in care se afla
- 15 arestati-suporteri ai Cataniei, majoritatea sub 18 ani(pana in data de 3 februarie la ora 8:30)
- 71 de raniti in randul fortelor de ordine
- un oras in haos

Si asta dupa ce la meciul tur au fost 11 arestati, 14 raniti in randul suporterilor, si 20 agenti de politie. PALERMO CATANIA 20 SEPTEMBRIE 2006

Voi reveni cu amanunte

Niciun comentariu: