vineri, 13 august 2010

Barbatii din Anglia, niste fanatici !




Sau cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de televiziunea engleza BT Vision.

Pentru ca la sfarsitul acestei saptmani incepe sezonul 2010-2011 in Premier League englezii s-au apucat de tot felul de statistici, analize si comentarii pe baza fanatismului ce se invarte in jurul acestui fenomen.

Conform celor de la BT Vison englezii sunt obsedati de fotbal. Atat de mult incat sa dedice fotbalul 1.100 de zile dintr-o viata. Cifrele exacte spun 26.461 de ore 26 de minute, adica vreo 3 ani si opt zile.

Mergand  mai departe televiziunea engleza spune ca tinerii din Anglia isi petrec cu aproximativ 25% mai mult timp  gandindu-se la fotbal, echipa lor sau idolii din teren decat timpul petrecut cu copii sau familiile lor.

“Avem o intalnirecu parintii mei!”(zice sotia) - “Incepe meciul” (incheie sotul) - si nu numai. Mai mult de 25% din cei intervievati au recunoscut ca au renuntat la intalniri de afaceri doar ca sa nu piarda meciul de fotbal.

Nici slaba prestatie a Angliei la Cupa Mondiala nu a putut sterge din obsesia englezilor pentru fotbal. Ba din contra, pasiunea e si mai mare. Atat de mult incat majoritatea celor intervievati au mentionat ca abia asteapta sa inceapa noua editie de campionat.

Ce le ramane sotiilor si prietenelor?


Singura lor consolare pare a fi “Facebook”, locul in care doamnele si domnisoarele isi exprima extrem de puternic frustrarile, lucru confirmat de sutele de pagini pline de povesti si mesaje impotriva pasiunii masculine.


Un alt studiu, realizat de Heineken, pe un esantion de 5.300 de barbati cu varsta intre 25 si 40 de ani spune ca fotbalul ramane subiectul preferat al barbatilor. Chiar si in acest studiu englezii au fost primi in clasament cu 5 ore si 43 de minute pe saptamana dedicate fotbalului. Ciudat la acest studio e insa pozitionarea pe locul 2 a thailandezilor. Podiumul a fost incheiat de celebrii brazilieni, iar pe locul 4 au fost italienii cu 4 ore si 53 de minute pe saptamana. La polul opus se afla olandezii cu doar 92 de minute pe saptamana dedicate fotbalului.



Toate aceste statistici nu fac decat sa confirme faptul ca barbatii gasesc din ce in ce mai greu echilibrul intre pasiunea pentru fotbal si obligatiile familiale.

'

Niciun comentariu: