joi, 24 iunie 2010

Meci de tenis INCREDIBIL !!!

Azi s-a scris istorie in tenis.

In timp ce pe sport.ro il vedeam pe Hanescu trecand in turul urmator(al treilea) 2 baieti, unu din Franta pe numele lui Nicolas Mahut si unu din Statele Unite, John Isner jucau un meci din turul 1 si rescriau istoria in tenis la turneul de mare slem de la Wimbledon.

Baietii astia 2 au inceput un meci marti si nici pana la ora asta nu l-au terminat.

Scorul dupa a doua zi e: Mahut - Isner 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 59-59 dupa mai bine de 10 ore de joc(7 ore si 6 minute numai in setul 5).

Vechiul record, de 6 ore si 33 de minute, a fost stabilit la o disputa intre dintre Fabrice Santoro si Arnaud Clement, scor 6-4, 6-3, 6-7(5), 3-6, 16-14, in 2004 la Roland Garros.
Desi inca nu s-a terminat partida a devenit deja cea mai lunga din istorie, dar si meciul cu cele mai multe game-uri jucate(vechiul record de game-uri jucate, 112, la Wimbledon a fost stabilit in 1969).

In plus vor fi spulberate si recordurile asilor. Pana acum Istner are 98 de asi, iar Mahut 95, dar asa cum mentionam meciul nu s-a terminat. Unul dintre ei va fi jucatorul cu cei mai multi asi intr-un meci(vechiul record, de 78 de asi, a fost stabilit in 2009 la Cupa Davis de Ivo Kalrovic-jucator care a pierdut acel meci impotriva lui Radek Stepanek). De asemenea va fi si partida cu cei mai multi asi.

Un al record batut va fi si cel al punctelor jucate, nu mai putin de 881(612 in setul 5) pana in acest moment.

In aceasta seara la ora 21:00 fanii entuziasmati vroiau ca meciul sa continue insa datorita intunericului meciul a fost amanat pana maine.

La finalul zilei de azi, in uralele spectatorilor, cei doi au declarat

-Mahut: "As fi vrut sa joc in continuare insa nu mai vedeam absolut nimic"

-Istner: "Asa ceva nu se va mai intampla niciodata. Niciodata".


Si povestea inca nu s-a incheiat !



UPDATE :

Mahut - Isner 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 70-68


John Isner si Nicolas Mahut au stabilit mai multe recorduri in meciul disputat pe parcursul a trei zile - in 11 ore si 5 minute (8 ore si 11 minute setul 5).

Cele mai importante sunt recordurile pentru cel mai lung meci de tenis profesionist, cel mai lung meci din cadrul unui turneu de Grand Slam si cea mai lunga partida jucata la Wimbledon.

Cei doi si-au înscris numele in istoria tenisului si pentru recordurile de:
-cel mai mare numar de game-uri (183 in total) intr-un meci profesionist
-cel mai mare numar de game-uri intr-un meci de la un turneu de Grand Slam
-cel mai mare numar de game-uri intr-un meci de la turneul de la Wimbledon

John Isner a reusit 112 asi in fata lui Mahut(103 asi), stabilind astfel cel mai mare numar de asi reusit de un tenisman intr-un meci de tenis profesionist, intr-un meci de la un turneu de Grand Slam si intr-un meci de la Wimbledon. Fostul record, asa cum mentionam anterior a fost de 78 de asi.

De asemenea, cei doi au doborat si recordurile pentru cel mai mare număr de game-uri intr-un set(138), intr-un meci de tenis profesionist, intr-un meci de la un turneu de Grand Slam si intr-un meci de la Wimbledon.

Au mai fost batute si recordurile pentru:
- cele mai multe puncte jucate intr-un meci: 980
- cele mai multe puncte jucate intr-un set: 711(setul 5)
- cei mai multi asi reusiti de un jucator intr-un set: 84 de asi, realizati de Isner in setul 5 -(Mahut a reusit DOAR 77).

Plus alte cateva recorduri neoficiale.