luni, 21 iunie 2010

Cat combustibil consumi tu pe luna ?

Conform Institutului National de Statistica romanii cheltuie 89,7% din venituri. Din totalul cheltuielilor lor, 70,7% reprezinta cheltuieli de consum, iar 5,6% din cheltuielile de consum se duc pe transport.

Un exemplu de roman care consuma pe transport 5,6% din cheltuielile de consum(3,55% din venituri) este Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt.

Conform unui raport al Curtii de Conturi primarul Gheorghe Stefan consuma 1.052 de litri pe luna pentru transport. Daca ii punem o medie de 15 litri la suta de kilometri, pentru ca nu are Dacia sau Oltcit, si consideram ca lucreaza 20 de zile pe luna ii iese o medie de 350 de km parcursi intr-o zi. La o medie de viteza, destul de mare as adauga eu, de 80 km/ora, intelegem ca omul nostru sta mai bine de 4 ore pe zi numai pe drumuri.

La o medie de 1 euro pe litru de benzina/motorina inseamna ca domnul nostru cheltuie cam 1.000 de euro lunar pe transport, iar venitul lui lunar de om onest, respectand teoria INS, ar fi undeva la 28.157 de euro pe luna.

Voi, cei care aveti masina, cat cheltuiti pe combustibil intr-o luna?

Niciun comentariu: