vineri, 28 septembrie 2007

Stire de ultima ora


Desi pentru noi nu e o stire de ultima ora, pentru europeni se pare ca e. Conform ultimelor informatii venite de la Uniunea Europeana, Romania si Bulgaria sunt unele dintre cele mai corupte tari din lume.

Desi Uniunea Europene este recunoscuta ca un grup de tari cu un nivel de coruptie scazut spre foarte scazut, ultimii doi veniti in aceasta familie europeana, noi si bulgarii, facem nota discordanta fata de ceilati membrii.

Conform ultimului studiu "Transparency International's Corruption Perception Index" publicat ieri (27 septembrie 2007) Romania are 3,7 puncte, cam acelasi scor pe care il au Ghana si Columbia pe o scala de la ZERO (-coruptie extrem de mare-) si pana la ZECE (-zero coruptie-). Bulgaria e putin mai bine la 4,1 puncte, aproape de Polonia care este mai veche in Uniune si care are 4,2 puncte.


Ce e interesant din punctul meu de vedere in anuntul de mai sus nu e faptul ca avem o tara in care coruptia e cuvantul de baza (asta o stim si o traim cu totii), ci concluzia studiului care arata un lucru ingrijorator din punctul meu de vedere si anume :
In Romania coruptia e mai mare decat in Bulgaria. Am fost in Bulgaria insa, spre bucuria mea, nu m-am lovit de coruptia lor asfel incat sa va pot prezenta o opinie avizata. Numai ca eu, ca orice roman imi doream si traiam cu impresia ca la ei e mai rau ca la noi.
Si facem comparatie cu o tara care acum cativa ani trecea prin niste crize ingrozitoare(nu ca acum ar duce-o mai bine - pe-asta v-o spun in cunostinta de cauza)

Dar ca sa nu inchei in nota asta proasta va mai zic ceva.

Pentru ca suntem un popor care se imbata cu "apa rece" si eu nu vreau sa supar betivanii, pentru ca in tara asta sunt multi naivi si multi "dobitoci", pentru ca majoritatea oamenilor din tara asta citesc ziare de scandal si tabloide idioate cu fel de fel de stiri senzationale, pentru ca si jurnalistii trebuie sa manace o paine zilele viitoare va zic ceva ascuns de "conspiratorii europeni", o descoperire nemaivazuta, nemaiintalnita:

Indexul de coruptie a fost calculat pe baza perceptiei expertilor si a oamenilor de afaceri din intreaga lume, nu pe baza unor dovezi solide de coruptie intalnite in Romania.
Rezulta ca indice de coruptie este datorat perceptiei oamenilor, nu datorita unor evidente care sa ateste ca in Romania este coruptie. Aceasta este doar parerea TUTUROR oamenilor de afaceri si a expertilor din intreaga lume.
Iar cum opiniile sunt subiective rezulta ...
Acum v-ati linistit ?
Doar TOTI ceilalti cred ca avem coruptie in Romania. Nu inseamna ca asa si este.
Pe aceasta cale as dori sa multumesc presedintelui Romaniei, ministrului de externe vorbitor de limba engleza, premierului si tuturor celor implicati. Sa ne traiasca si fie ca in 2010 europenii sa ne considere niste babuini, iar ei s-o tina tot asa.

UPDATE :

Ca tot veni vorba de Romania, ia auziti ce mai zic jurnalistii europeni:

1-astazi, dupa raportul de ieri(vezi putin mai sus), conform ultimelor informatii de la Comisia Europeana am scapat de sanctiuni (si de data asta) insa am primit a 100.000 mustrare pentru progresele insuficiente in reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei.
Cat o sa ne mai tina schema asta cu justitia si coruptia ?
Latul e aproape, cum zicea domn Tomescu(Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace).

si
2-peste 50% dintre casele din Bucuresti nu pot fi asigurate datorita "varstei", a tehnologiei si materialelor folosite.Asta e concluzia unor europeni, in timp ce la noi preturile apartamentelor cresc.
Ce mai tara, tara lui Papura Voda.
Rugaminte : Daca gasiti ceva bun despre Romania pe site-urile internationale va rog sa ma anuntati si pe mine !!!

Nu se pune stirea cu firma de reciclare Ethos Recycling din Anglia care trebuie sa plateasa o amenda de 37.904 Lire sterline pentru neregulie intalnite pe santier la investigarea accidentului de munca suferit de un roman caruia i-a fost amputat un picior. Nu se pune pentru ca amenda de "neglijenta corporativa" a fost platita organismelor din tara mai sus mentionata.
Romanul, ca de fiecare data nu a castigat nimic.
Asa ca nu se pune !!!

Niciun comentariu: