vineri, 20 iulie 2012

Românii care lucrează la stat au nevoie de cel puțin 6 ore de somn... în timpul serviciului

Un studiu publicat de către președinția României a relevat că romînii care lucrează la stat au nevoie de cel puțin 6 ore de somn în timpul serviciului pentru a putea pleca acasă relaxați și în formă maximă.

Lansarea a avut loc la Casa Poporului, iar la eveniment au participat toți cei care au participat la studiu, în frunte cu președintele interimar al Romîniei.

"Studiul realizat cu multă trudă și de-a lungul unei perioade îndelungate de timp a demonstrat cea ce noi, cei din conducerea statului român, știam deja: peste un milion de români angajați la stat stau treji la muncă la ore nepotrivite. Cea mai îngrijorătoare situație o întâlnim vinerea, cînd programul este până la ora 14:00" a menționat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Apoi a luat cuvîntul președintele interimar:
"La această oră târzie în noapte vreau să menționez un lucru extrem de îngrijorător pentru noi toți românii, și în special pentru cei angajați la stat și familiile lor, a căror povară și îngrijorare o port în fiecare zi cu mine la birou.
Sunt din ce în ce mai mulți români angajați la stat care beau cafea doar pentru a fi treji în timpul ședințelor și teleconferințelor, iar acest lucru ne îngrijorează teribil. Aceste persoane suferă de oboseală, iar performanța pentru sarcinile casnice(n.r. cumpărături, schimbarea becurilor, călcatul hainelor, spălatul rufelor sau al vaselor etc.) scade mult sub limita admisă de regulile europene și mondiale."

Acesta a mai adăugat:
"... pentru a putea funcționa corect, la parametrii normali, toți angajații la stat ar trebui să sosească la birou nu mai devreme de ora 11:00, să își citească email-urile vreo 2 ore, să trimită niște răspunsuri în maxim 10 minute și să adoarmă pe birou cel mai târziu la ora 13:30.
Cei care nu au birou, pot dormi în mașină, la ghișeu sau în orice alt loc în care își desfășoară activitatea."

Pentru angajații la stat care, în pofida eforturilor susținute, nu reușesc să urmeze aceste indicații studiul recomandă administrarea unui somnifer chiar înainte de a începe munca pentru a putea urma instrucțiunile venite de la centru de a adormi la birou până în ora 13:30.

2 comentarii:

pELo spunea...

ba, ai face cariera la "libertatea"... =)) :P

Unknown spunea...

Nu stiu daca as avea loc acolo. Aia sunt cu bianca, zavoranca sau mai stiu eu ce alte tute.