luni, 30 iulie 2012

În coadă de pește



Ziua de ieri cred că a fost un eșec total pentru cei care care așteptau/așteaptă soluții de la politicieni pentru o viață mai bună sau cel puțin nu la fel de umilitoare. 

Pentru politicieni/presă/consultanți politici cred că a ieșit așa cum și-au dorit: încă o perioadă în care atenția va fi axată pe bălăcăreală și nu pe lucrurile importante pentru țară.  

Dacă ar fi să judecăm în termeni fotbalistici cea ce s-a întâmplat aseară, Traian Băsescu e cam la limita cartonașului roșu. 

Revăzând faza la relanti, după centralizarea datelor de la 97,52% din totalul secțiilor de votare, reiese că sunt cam 40% din românii cu drept de vot care au zis că președintele ar merita cartonașul roșu pentru periculoasa intrare prin alunecare pe care a avut-o în ultimii 4 ani de mandat. 


Numar
Procent
Persoane cu drept de vot în România
17,984,621

Persoane prezente la referendum
8,297,135
46.13%
Persoane care au absentat de la referendum
9,687,486
53.87%
Persoane care au votat pentru demitere
7,264,819
40.39%

REFERENDUM 2012
după centralizarea datelor de la 97,52% din totalul secțiilor de votare

Numar
Procent
Au votat pentru demiterea președintelui
7,264,819
87.56%
Au votat împotriva demiterii președintelui
923,147
11.13%
Voturi nule
109,169
1.32%

Partea cea mai urâtă e că cea ce s-a întâmplat ieri ne lasă în coadă de pește pe noi ăștia care muncim în țara asta. 

Eu zic că e chiar mai rau decât înainte de referendum pentru că ambele tabere pot zice acum că au dreptate. Cei care sunt în echipa inculpatului o să zică că nu s-a atins limita impusă de Curtea Constituțională, ăilalți o să zică că lumea era în concediu și de-aia oamenii nu au mai ajuns să voteze, iar bâlciul politic o să continue în detrimentul ălora care au nevoie de soluții rapide. 

Și fiți convinși că vor continua joaca asta de-a șoarecele și pisica, iar lucrul ăsta nu poate avea decât un efect negativ asupra economiei și implicit asupra vieții oamenilor care nu au azi un loc de muncă, a celor care trăiesc de pe-o zi pe alta sau a celor care plătesc rate în alte monede. 

În loc să găsim soluții pentru crearea unor noi locuri de muncă, pentru dezvoltarea infrastructurii, în loc să discutăm de un ajutor din partea statului destinat supraviețuirii firmelor mici și mijlocii, de absorția de fonduri europene, de atragerea unor investitori, de revitalizarea sistemului de învățământ, de reorganizarea din temelii a sistemului de sănătate și a multor altor probleme capitale pentru bunăstarea generală, noi vom continua cu o nouă serie din telenovela “Politician și neliniștit”. 

Probabil că în următoarele luni Traian Băsescu va dori să se răzbune pe cei care au atentat la bună-starea sa și a celor din jurul sau și bineînțeles să le pună cât mai multe bețe în roate celor de la USL. Cei din USL, pe de altă parte, vor încerca pe toate căile și prin toate mijloacele să limiteze puterile președintelui. Iar toate astea se vor întâmpla sub privirile înmărmurite ale Uniunii Europene și ale celorlalți parteneri ai României. 

Ce contează că mulți oameni mor de foame, ce contează că nu sunt locuri de muncă și niciun viitor pentru mulți din cei care azi suferă? E show politic și asta e tot ce contează.

Niciun comentariu: