duminică, 2 martie 2008

Rasarit de soare










Revansa : Desi nu a impresionat, Dinamo a reusit sa invinga la Mioveni printr-un joc bun si o repriza a doua datatoare de sperante. Un meci dominat tactic si o victorie cu 2-1 pentru Dinamo prin golurile din repriza a doua ale lui Zicu si Bratu. Pentru argeseni a punctat Ionut Savu in minutul 91 la o faza in care marcajul dinamovist era extrem de permisiv.




Dupa infrangerea de miercuri din Cupa, in fata aceleasi echipe, Dinamo mergea sa invinga la Mioveni pentru a pastra inca vii sansele de participare in una din editiile urmatoare ale cupelor europene.
Fata de meciul din cupa Dinamo a inceput cu o echipa putin schimbata : Galliquio in locul lui Stoican, Miranda in locul lui Danciulescu si Cristea in locul suspendatului Margaritescu. Zicu, revenit dupa perioada de accidentare, incepea meciul pe banca de rezerve.
O echipa ofensiva : Formula de joc a fost aceeasi ca la meciul de cupa, un 4-4-2 clasic cu Izvoranu si Moti fundasi centrali, Torje si Ad. Cristea mijlocasi de banda, C.Munteanu in centru alaturi Ropotan, iar Fl. Bratu in atac pentru sustinerea lui Miranda.
Zidul pe 11 roti : In replica, Dacia Mioveni aplica eterna lectie de baraj in fata portii a "echipelor mici" cu un 4-5-1 ultra-defensiv construit cu 2 mijlocasi laterali de viteza care sa arunce centrari in careul dinamovist si 3 mijlocasi centrali care sa blocheze spatiile de patrundere ale mijlocasilor dinamovisti.
Dinamo a inceput meciul in presing, iar in minutul 2 Miranda a lovit bara. Dacia Mioveni aplica si ea acelasi registru tactic, presingul, avand avantajul jucatorului in plus la mijlocul terenului. Ajungem astfel la o lupta surda cu putine ocazii de poarta.
15 minute mai tarziu Dacia Mioveni are o ocazie prin Cristi Bratu la o patrundere in careu insa acesta pierde un tempo si neputand trage la poarta paseaza catre Frasineanu, iar sutul acestuia il tinteste pe Lobont.
In minutul 23 Torje primeste un balon la marginea careului insa lobul sau trece la cativa metri de poarta aparata de Stancu.
In minutul 31 Robert Neagoe dribleaza pana la limita careului de 7 metri, trage la poarta insa sutul sau este deviatde Torje in corner.
A rasarit iar soarele pe strada lui Zicu
: In a doua repriza Talnar il scoate pe apaticul Torje si il intorduce pe Zicu, iar la 11 minute de la reluare acesta reia in plasa un frumos sut-centrare al lui Ad. Cristea. 1-0 pentru Dinamo si deja lucrurile se simplificau semnificativ. Dacia Mioveni pare putin obosita dupa presingul agresiv din prima repriza si ofera deja mai multe spatii adversarului. Dinamo preseaza in continuare insa fara niciun efect notabil.
In minutul 72 al meciului insa Hristu Chiacu reuseste o reluare putin peste transversala lui Lobont la o faza putin confuza in marginea careului dinamovist.
Dupa aceasta faza Dinamo revine la conducerea jocului si reia atacurile, iar cu 10 minute inainte de finalul meciului Fl. Bratu il invinge pe portarul celor din Mioveni cu un sut plasat la coltul lung de la marginea careului de 16 metri dupa o pasa a aceluiasi Zicu. 2-0 si meciul e aproape incheiat.
Mai lipseste doar un singur episod pentru ca meciul sa se termine.
In minutul 91, la o faza de atac a celor de la Dacia Mioveni, Ionut Savu este lasat singur in careul dinamovist si cu o lovitura de cap bine plasata inchide tabela la 1-2.
Final de partida si Dinamo mai castiga 3 puncte in lupta de recuperare a punctelor pierdute in tur.

Dacia Mioveni - Dinamo 1-2
Ionut Savu(90+1) / I.Zicu(56), Bratu(80)

Dacia Mioveni: Stanca, Scarlatache, Olteanu, Daouda, Vladu, Ghindeanu, Balauru (A. Neagoe 74), Frasineanu, Neagoe, Cr. Bratu (Chiacu 54), Chihaia (Savu 57)

Dinamo Bucuresti: Lobont, Galliquio (L. Goian 76), Moti, Izvoranu, Pulhac, Torje (Zicu 46), Ropotan, C. Munteanu, Ad. Cristea, Miranda (Danciulescu 60), Fl. Bratu

Niciun comentariu: