joi, 7 octombrie 2010

Libertate

"Cetatene suntem sub regimul libertatii, egalitatii si fraternitatii: unul nu poate fi mai sus decat altul, nu permite Constitutia”.
Bai fratilor, eu nu mai pot cu astia. In lumea asta nu mai poti sa zici nimic ca iti sare imediat in cap consiliul national pentru combaterea discriminarii sau mai stiu eu ce alt organism de genul asta.

Pentru toti cei care sunt a suta ruda(nepotul nepotului lu' nepotul nepoatei discriminatului) a celor discriminati de un regim politic sau altul se infiinteaza cate un organism care sa le "apere drepturile". O porcarie de mai mare rasul.

Unul dintre organismele pentru drepturile rudelor de gradul 100 al celor asupriti este consiliul national pentru combaterea discriminarii(cncd) care nu face altceva decat sa se ocupe cu gainarii. Totul se desfasoara, binenteles, in sprijinul celor pe care ii reprezinta, adica aia care nu stiu cand si ce a fost holocaustul, dar care sunt protejati de orice afirmatie si fapta care poate parea discriminatoare.

Consiliu in cauza presupun ca face aceste gainarii pentru ca ei nu misca absolut nimic si trebuie sa justifice intr-o oarecare masura statul asta in sezut si culcat pe banii contribuabililor.

La o mica aruncare de ochi pe site-ul lor am aflat ca s-au infiintat cam prin 2000, iar la capitolul proiecte realizate au 4 reusite(2 finalizate si 2 in desfasurare) incepute abia prin 2007 si desfasurate mai mult de asociatiile cu care ei au fost parteneri, nu de consiliu.

4 proiecte in 10 ani !?!?! In fine, nu cred ca are rost sa vorbim acum despre eficienta muncii lor, trecem peste.

Organigrama lor arata insa o desfasurare de forte extraordinara pentru doar 4 proiecte in 10 ani si "4" autosesizari:


- presedinte: una bucata
- vicepresedinte: una bucata
- colegiu director: 9 membri
- serviciu de asistenta: 1 sef + 8 subalterni
- cabinet demnitar: una bucata
- audit: una bucata
- secretar general subordonat presedintelui: una bucata, personaj care are in subordine 3 directii, un birou de comunicare si departamentul administrativ:

I . Directii:
A) directia de programe si relatii internationale - una bucata director ce are in subordine 2 servicii:
a) compartimentul relatii afirmative si relatii internationale: compusa din 4 functionari publici
b) serviciu managementul proiectelor: un sef de serviciu + 4 consilieri

B) directia juridica - cu una bucata director ce controleaza 3 servicii:
a) serviciu de inspectie: 1 sef + un consilier
b) serviciu juridic, contencios si contracte: 1 sef + 7 consilieri
c) serviciul structuri teritoriale: cu 2 consilieri

C) directia economica si de resurse umane - cu un sef + 10 subalterni

II. Biroul de comunicare si relatii cu publicul: compus din una bucata sef + 3 consilieri

III. Serviciu administrativ: un sef + 4 soferi

Totalul ar fi undeva la 66 de angajati care taie frunza la caini. Dar cum oamenii astia trebuie sa mai justifice din cand in cand activitatea se apuca de bazaconii.

Ultima isprava am citit-o chiar azi. Cica, prin vocea presedintelui, consiliu s-a, binenteles, autosesizat in cazul declaratiilor lui Ilie Nastase cu privire la "problema tiganilor din Franta".

Iata ce a zis Ilie Nastase despre acest subiect:

"Sarkozy are dreptate în problema ţiganilor. Da, aceasta este părerea mea. Văd că unii politicieni din România şi din alte ţări îi condamnă pe francezi, vorbesc despre drepturile omului şi libera circulaţie. Pe mine m-ar deranja să stea cineva cu cortul în faţa casei mele, să mă agaseze prin cerşit, să-mi sperie copiii care se joacă. Francezii nu au nimic cu cei care îşi văd de treabă, dar când vii la Paris să dai în cap, să furi atunci n-ai la ce te aştepta".

"Sarkozy a apărat cetăţenii francezi, aşa cum ar trebui să facă şi preşedintele României.Am ajuns să merg pe Champs Elysees cu mâna pe buzunar de teama hoţilor. Mai nou s-au şmecherit, îşi lasă barbă şi se îmbracă precum musulmanii, ca să pară că sunt altcineva. Problema ţiganilor din România ar trebui să o rezolvăm noi, românii, nu francezii sau austriecii"

"Ştiţi ce aş fi făcut eu dacă eram preşedintele României? I-aş fi trimis pe ţigani în Harghita, că oricum acolo sunt foarte mulţi maghiari şi vreo 12 români. Le-aş crea condiţii.În felul acesta s-ar schimba şi componenţa etnică a zonei. Ceauşescu a greşit. Trebuia să facă în Harghita ce au făcut ruşii în Basarabia. Eu aş vrea ca şi românii din Ungaria să aibă aceleaşi drepturi cu maghiarii din România"

Dupa declaratiile de mai sus presedinte cncd s-a apucat sa verifice daca declaratiile lui Ilie Nastase "vizează atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare îndreptate împotriva comunităţii rome"(adica tiganilor).

Amuzant e ca domnul mentionat mai sus spune ca "ancheta cncd va fi instrumentată în maximum 90 de zile şi, conform procedurii, Ilie Năstase ar urma să fie citat pentru a fi audiat de membrii forului".

Adica celor 66 de membrii(inclusiv celor 4 soferi) le trebuie 3 luni sa faca o analiza pe textul de mai sus si trebuie sa il mai si cheme la o audiere pe Ilie Nastase.

Doamne fereste, cata bataie de cap pentru un mare nimic.

In plus, in dementa sa pur naturala, domnul continua cu o fraza si mai si: "în eventualitatea în care se demonstrează că fapta domnului Năstase este una de natură penală, avem posibilitatea să sesizăm Parchetul, însă noi nu am uzat, până acum, de această prerogativă şi nu o vom face nici în cazul domnului Năstase".

Trecand peste penibilul situatiei si peste faptul ca presedintele consiliului nu poate sau nu vrea sa inteleaga absolut nimic, mi se pare de-a dreptul ridicol sa spui in calitate de presedinte al unei institutii ca " în eventualitatea în care se demonstrează că fapta domnului Năstase este una de natură penală, avem posibilitatea să sesizăm Parchetul".

Care fapta? Ce caz penal? Domnu' presedinte, esti dus cu pluta? Care-i fapta?

Pe zi ce trece ma conving tot mai mult ca traim intr-o tara plina de cretini care nu au ce face si se apuca de tot felul de prostii.

Cum sa spui tu, ditamai presedintele de consiliu asemenea tampenii?

Toate citatele de mai sus le gasiti pe Mediafax.

Si mai am niste nedumeriri:

De ce in cazul declaratiilor fostului ministru de externe Adrian Cioroianu((in cadrul unei dezbateri televizate acesta a spus ca infractorii romani din strainatate "ar trebui pusi la muncile cele mai dure si formate, probabil, batalioane disciplinare si trimisi in desert") consiliu dansului nu s-a autosesizat? S-au trezit unii de la o alta asociatie sa le zica ca un ministru de externe vorbeste despre deportarea unor oameni in Africa.

E clar ca in cazul asta nu se va intampla nimic, cum nu s-a intamplat nimic nici in cazul domnului Cioroianu, dar mi se pare deranjant ca un presedinte al unui consiliu poate sa faca asemenea afirmatii.

Stiti ce ar fi frumos? Sa il sanctioneze pe presedintele Frantei pentru declaratiile si mai ales actiunile sale.

Dar inainte de asta sa il cheme la audieri si sa ii spuna ca desi ar putea sa il dea pe mana parchetului, ei, milostivi de mama focului, nu o sa faca acest lucru.

Cand ai un asemenea presedinte e clar ca nici ceilalti 65 de membri ai consiliului national pentru combaterea discriminarii nu sunt mai copti astfel incat sa faca ceva mai mult de 4 proiecte(impreuna cu alte organisme, ca singur nu poate) in 10 ani.

Poate ca ar fi mai bine si mai util daca ar incerca sa ii ajute sa se integreze pe cei cu adevarat discriminati si sa duca mesajul lor mai departe decat sa se concentreze pe gainariile de genul "hai sa il penalizam pe Ilie Nastase pentru declaratiile lui".

Legat de tigani imi pare rau pentru domnul Nastase insa odata cu aderarea la spatiu Schengen s-a terminat. Toti tiganii din Romania si Bulgaria o sa fie cetateni europeni cu drepturi depline si o sa poata circula prin toata Europa fara absolut nicio restrictie.

Si nu e doar asta. Astazi s-a votat si eliminarea vizelor pentru albanezi si cei din Bosnia Hertegovina. Asa ca nea Ilie imi pare rau pentru mata. Daca vrei sa te muti intr-o zona fara prea multi tigani ar trebui sa te gandesti sa te muti inapoi in Romania, ca o sa fie mai putini decat in Franta in cativa ani.

Asta e, pentru mine, unul din motivele pentru care ma bucur ca suntem in Uniunea Europeana.

Nu stiu insa cum o sa fie cand cetatenii romanii de etnie roma vor ajunge pe strazile Bruxellului.

Eu daca as fi presedintele tarii sau primul ministru le-as da bani celor trimisi acasa de domnul Sarcozy sa se intoarca inapoi in Franta. Ca doar suntem o Uniune de circulatie libera, nu?

Niciun comentariu: