joi, 21 octombrie 2010

Există oameni mai proști decât maneliștii?

Eu zic că da.

Pe sistemul: "Ca să fie bine, să nu fie rău" sau cum zic maneliștii: "De la nașu' mare pentru toți invitații". Cam așa cred că se comportă aleșii noștrii, mai manelistic, după chipul și asemănarea lor.
Și din câte se pare, parlamentarii de la putere îi întrec pe ăia din opoziție.
Nu zic că "politicienii"(expresie fără fundament in România) din opoziție sunt mai breji, dar ăștia de la putere nici măcar n-au habar ce se întâmplă în jurul lor.

După zeci de luni în care cei de la putere s-au plâns că nu sunt bani la buget, că trebuie să taie din toate părțile, că nu au cum să mărească salariile, că nu au cum să dea "sporuri", că economia e în stare de șoc, ieri, așa brusc, fără să anunțe pe nimeni, s-au trezit într-o altă lume.

Ieri, cei de la putere au votat doua legi:
- de reducere a T.V.A. la 5% la alimentele de bază și
- de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei.

Adică o gaură de aproximativ 1 miliard de euro anual pentru bugetul de stat.

Legea privind reducerea TVA a trecut cu 290 de voturi "pentru". Niciun vot împotrivă şi nicio abţinere.


În camera deputaților, cei care sunt acum la guvernare au 178 de aleși, iar opoziția 147. Presupunând că toți cei din opoziție, din dorința de a face rău ca să nu fie bine, au votat "pentru" rezultă, matematic vorbind, că 143 de cretini de la putere(35 fiind la tăiat frunza la câini) din totalul de 178 au votat împotriva politicii, gândirii, planului pentru care au fost votați și chiar împotriva partidului din care fac parte.

Dacă ar fi să presupunem că deputații puterii nu au știut ce votează, cea ce ar fi de-o prostie inimaginabilă, dar care nu poate fi exclusă la români, ar trebui să admitem că doar ei nu au înțeles, în vreme ce toți deputații opoziției au știut ce votează. Pentru că doar așa se poate explica cum legea a trecut cu 290 de voturi "pentru".
Nimeni nu știe însă ce făcea în acele momente șefa camerei, Roberta Anas¬tase, cea care trebuie să explice deputaților ce și pentru ce votează.

Dacă nu au știut ce votează atunci toți ar trebui să își dea demisia. Așa ceva nu ar trebui tolerat.

Dacă au știut atunci e chiar mai grav. Hai să zicem că la "unguri" ne mai puteam aștepta la astfel de schimbări radicale de poziție. Au mai făcut lucrul ăsta de nenumărate ori în ultimii 20 de ani. Dar chiar și așa, tot rămâne un număr impresionant de aleși ai puterii care au votat contrar tuturor principiilor și acțiunilor asumate de președinție, guvern, parlamentarii și senatorii puterii și partidele care compun coaliția de guvernare.

Însuși ministrul finanțelor, dacă vă puteți imagina așa ceva, Gheorghe Ialomiţianu, care este și deputat, a fost unul dintre cei care au votat pentru reducerea TVA.

Domnul Ialomiţianu, care acum câteva zile se bătea cu pumnul în piept că nu sunt bani pentru salarii și "stimulente" vine în parlament și votează "pentru" o gaură de un miliard de euro în bugetul pe care însuși domnia sa îl administrează.

Păi e posibil așa ceva? Din câte se pare la noi în țară e.

Știu că situația se va rezolva într-un fel sau altul. Sunt convins că președintele va retrimite legea în Parlament, potrivit prerogativelor constituționale care îi conferă acest drept, atribuindu-și totodată și meritele pentru apărarea democrației, a cetățenilor onești din această țară și a drepturilor lor.

Aici însă vorbim de modul în care se desfășoară activitatea în cadrul Parlamentului României, de oamenii care sunt acolo și de acțiunile stupide, inconștiente și halucinante pe care aceștia le săvârșesc în detrimentul celor 20 și ceva de milioane oameni pe care îi reprezintă.

E inadmisibil așa ceva însă vina e exclusiv a noastră, a celor care au votat sau nu, că astfel de oameni ne reprezintă. Iar ăsta e unul din motivele pentru care nu avem dreptul să ne plângem atâta pentru soarta pe care o avem.

Avem soarta pe care o merităm și altceva mai bun decât a căra crucea nu avem de făcut.

2 comentarii:

Florin spunea...

Nu sunt asa convins ca o sa o retrimita in parlament. Daca o sa pice guvernul la motiune, sunt convins ca o sa o promulge, sa se spele actuala opozitie cu efectele pe cap.

Cat despre responsabilitate, parca te declarai ferm convins impotriva votului, pe motiv ca astfel o sa se ajunga la o altfel de clasa politica. Eu zic ca asta e rezultatul neprezentei la vot: ajung foarte multi asfel de "inteligenti".

Unknown spunea...

Vedem ce o sa se intample.
Eu tind sa cred ca actualul presedinte va mai face o parada de genul: "hai ba prostilor, tot eu sa salvez nava si poporul de la inec. Va salvez si de data asta, eu marele "jucator" de pe scena politica romaneasca".

Legat de vot: "da" sunt in continuare convins ca solutia e neprezentarea la vot. Pe cine sa votez, pe astia?
Si evenimentele recente tind sa imi dea dreptate, insa asta nu ma exclude din lista celor vinovati de starea actuala.

Vinovati pentru actuala situatie suntem toti. Unii mai mult altii mai putin, dar toti avem o vina.

Eu nu m-am prezentat la vot pentru ca nu cred in niciunul din cei care sunt acum, nici in Basescu, nici in Geoana, nici in Antonescu, nici in Vadim, nici in Becali si nici in ceilalti candidati.

Din punctul meu de vedere clasa politica romaneasca din momentul asta e compusa din demagogi, scursuri ale societatii, hoti, dobitoci si tute. Nu pot sa ma duc sa votez astfel de specimene.

Starea actuala se datoreaza faptului ca oamenii o voteaza pe una, Udrea sa zicem sau care vrei tu, pentru o sticla de ulei, una de otet, 3 franzele si 4 salamuri cu termenul de garantie depasit. Sau pentru tot felul de alte motive care n-au legatura cu "votul liber"("ca asa a zis barbata-mio" etc.).

Si oamenii astia sunt extrem de multi in tara asta.