marți, 7 septembrie 2010

Mercato – episodul 5: Bundesliga - Germania

In Germania s-au cheltuit in vara asta pe transferuri 159,85 milioane de euro si s-au incasat 142,45 milioane de euro. Desi e un minus de 17,4 milioane de euro Bundesliga este cel mai bine organizat campionat al Europei, avand cele mai putine probleme financiare.

Bayern Munchen: La fel ca si INTER, vice-campioana Europei nu a cheltuit nici macar un euro pe transferuri vara asta. A preferat sa vanda si sa aduca inapoi jucatorii imprumutati.
Au revenit: Toni Kroos-Bayer Leverkusen, Breno-FC Nurnberg, Andreas Ottl-FC Nürnberg si Edson Braafheid-Celtic Glasgow.
Au plecat: Georg Niedermeier-VfB Stuttgart si Jose Ernesto Sosa-Napoli pentru 6,5 milioane de euro. In plus au mai plecat liberi de contract: Luca Toni-Genoa, Christian Lell-Hertha Berlin, Andreas Gorlitz-Ingolstadt si Michael Rensing.

VfL Wolfsburg: este echipa care a cheltuit cel mai mult, nu mai putin de 38,9 milioane de euro.
Nici la capitolul vanzari nu stau prost, avand un bilant de 22,3 milioane de euro.
Au venit: Diego-Juventus, Simon Kjaer-Palermo, Mario Mandzukic-Dinamo Zagreb, Nassim Ben Khalifa-Grasshoppers, Arne Friedrich-Hertha Berlin si Cicero-Tombense.
Au plecat in schimb: Obafemi Martins-Rubin Kazan, Zvjezdan Misimovic-Galatasaray, Rever- Atletico Mineiro, Jan Simunek- Kaiserslautern, Jonathan Santana-Kayserispor, Mahir Saglik-VfL Bochum, Daniel Adlung-Energie Cottbus si Alexander Esswein-Dynamo Dresda. Christian Gentner a plecat liber de contract la VfB Stuttgart, la fel ca Alexander Laas-Leipzig.


Schalke: a facut probabil cele mai interesante transferuri vara asta dintre toate cluburile din Bundesliga cheltuind ceva mai mult de 36 milioane de euro. Plecarile au adus in visteria clubului aproximativ 17 milioane de euro. Pe langa transferurile realizate au fost si o serie de jucatori care au plecat liberi de contract.
Au venit: Klaas-Jan Huntelaar-Milan, Jose Manuel Jurado-Atletico Madrid, Ciprian Deac-CFR Cluj, Sergio Escudero-Murcia, Kyriakos Papadopoulos-Olympiakos, Atsuto Uchida-Antlers si Hans Sarpei-Bayer Leverkusen. Au mai venit liberi de contract: Raul-Real Madrid, Christoph Metzelder-Real Madrid, Nicolas Plestan-Lille, Erik Jendrisek-Kaiserslautern si Tim Hoogland-Mainz 05.
Au plecat: Rafinha-Genoa si Heiko Westermann-Hamburger SV plus o serie de jucatori liberi de contract: Kevin Kuranyi-Dinamo Moscova, Ze Roberto-Vasco da Gama, Gerald Asamoah-St. Pauli si Carlos Grossmuller-Lecce.

Hamburg: a adus putini jucatori insa destul de costisitori, suma platita pentru transferurile din vara asta fiind 15,2 milioane de euro. In schimb au plecat 4 jucatori care au adus clubului venituri de 15,5 milioane de euro, rezultand un profit de 300.000 de euro din transferuri..
Au venit: Heiko Westermann-Schalke, Gojko Kacar-Hertha Berlin si Dennis Diekmeier-FC Nurnberg.
Au plecat: Jerome Boateng-Manchester City, Sidney Sam-Bayer Leverkusen, Marcus Berg-PSV si Soren Bertram-Augsburg

Werder Bremen: a adus jucatori de 13,8 milioane de euro si a vandut de 19,5 milioane euro avand la final un plus de 5,7 milioane de euro pe transferuri.
Au venit: Wesley-Santos, Marko Arnautovic-INTER si Felix Kroos-Hansa Rostock.
Au plecat: Mesut Ozil-Real Madrid, Markus Rosenberg-Racing Santander, Martin Harnik-VfB Stuttgart, Peter Niemeyer-Hertha Berlin, Torsten Oehrl-Augsburg si Timo Perthel-Sturm Graz. Carlos Alberto a plecat liber de contract la Vasco da Gama.

VfB Stuttgart: a facut un profit interesant cumparand jucatori in valoare de 11 milioane euro si vanzand de 20,5 milioane euro.
Au venit: Cristian Molinaro-Juventus, Georg Niedermeier-Bayern Munchen, Johan Audel-Valenciennes, Mamadou Bah-Strasburg, Martin Harnik-Werder Bremen si Marc Ziegler-Borussia Dortmund. Au maivenit liberi de contract: Mauro Camoranesi-Juventus, Philipp Degen-Liverpool si Christian Gentner-VfL Wolfsburg.
Au plecat: Sami Khedira-Real Madrid, Sebastian Rudy-Hoffenheim, Georges Mandjeck-Rennes, Martin Lanig-FC Koln, Julian Schieber-FC Nurnberg si Clemens Walch-Kaiserslautern. Jens Lehmann si-a incheiat cariera, iar Ricardo Osorio si Roberto Hilbert au plecat liberi de contract la Monterrey, respectiv Besiktas.

Hoffenheim: a obtinut cel mai mare profit la transferuri dintre toate cluburile din Bundesliga. A cumparat jucatori in valoare de 10,75 milioane de euro si a vandut de 25,3 milioane de euro.
I-a adus pe: Gylfi Sigurdsson-Reading, Sebastian Rudy-VfB Stuttgart, Peniel Mlapa-Munchen 1860 si Jukka Raitala-HJK Helsinki.
Si i-a “exportat” pe: Carlos Eduardo-Rubin Kazan, Maicosuel-Botafogo, Franco Zuculini-Genoa, Per Nilsson-FC Nurnberg, Wellington-Fortuna Dusseldorf, iar Timo Hildebrand a plecat liber de contract.

Bayer Leverkusen: a avut o campanie de transferuri axata pe jucatorii tineri si de perspectiva, in stilul ultimilor ani. Farmacistii au cumparat jucatori in valoare de 5,7 milioane de euro si au vandut pentru un total de 1,5 milioane de euro.
Au venit: Domagoj Vida-NK Osijek, Sidney Sam-Hamburg SV, Nicolai Jorgensen-Akademisk BK si Zvonko Pamic-HNK Rijeka. Pe langa acesti jucatori de perspectiva i-au adus liberi de contract pe Michael Ballack-Chelsea si Hanno Balitsch-Hannover.
Au plecat: Theofanis Gekas- Eintracht Frankfurt, Hans Sarpei-Schalke si Marcel Risse-Mainz 05 plus vedeta Toni Kroos caruia i-a expirat imprumutul.

Borussia Dortmund: a fost si ea extrem de tacuta pe piata transferurilor vara asta aducand doar 3 jucatori care i-au costat pe cei din Dortmund 5,6 milioane de euro. Pe jucatorii vanduti vara aceasta s-au incasat putin peste 3,9 milioane de euro.
Au venit: Robert Lewandowski-Lech Poznan, Mitchell Langerak-Melbourne, Shinji Kagawa-Cerezo Osaka. Au mai sosit liberi de contract: Florian Kringe si Lukasz Piszczek-Hertha Berlin, precum si Antonio da Silva-Karlsruhe.
Au plecat: Nelson Valdez-Hercules CF, Marc Ziegler-VfB Stuttgart, Uwe Hunemeier-Energie Cottbus, Julian Koch-MSV Duisburg, Dimitar Rangelov-Maccabi Tel Aviv si Tinga-Internacional Porto Alegre.

Celelalte echipe nu au facut mare lucru pe piata transferurilor.

Ca de multi ani incoace Bayern Munchen este marea favorita la titlu. Restul echipelor, pornind de la Schalke si VfL Wolfsburg, echipele care s-au intarit cel mai mult spera ca munchenezii sa prinda un sezon mai slab.

Putin mai jos aveti tabelul cu sumele cheltuite vara aceasta de cluburile din Bundesliga pe transferuri:


'

Niciun comentariu: