vineri, 29 iunie 2007

Dupa I-Pod vine I-Phone

















Dupa I-Pod, Steve Jobs(trendsetter-ul tehnologiei, cum il numesc cei de la NYT) pare sa loveasca din nou piata cu un nou produs revolutionar I-Phone. Astazi se lanseaza I-Phone-ul in State si conform "New York Times" cozile pentru achizitia aparatului sunt imense. "Problema" cea mai mare ar fi ca numarul de aparate scos pe piata va fi epuizat imediat si previziunile optimiste facute de cei de la Apple ar putea fi depasite de cererea de pe piata. Intr-o declaratie pentru "The Wall Street Journal" Steve Jobs, creatorul I-Phone si I-Pod, sustinea ca desi cei de la Apple au luat in considerare cea mai optimista varianta, asteptarile lor ar putea fi depasite de vanzari.


I-Phone-ul poate fi achizitionat deocamdata doar in America in doua versiuni, una de 500 $ si alta 600 de dolari- in functie de capacitatea de memorie pe care utilizatorul o doreste- pentru un abonament pe doi ani la AT&T Inc. cu optiuni de voce si date care pleaca de la 60 de $ si ajunge undeva in jurul a 100 de $.

Conform aceleasi surse (NYT) concurentii celor de la Apple, Palm Chief prin vocea directorului executiv Ed Colligan sunt increzatori in puterea pe care produsele Palm Chief o au, desi nu neaga o scadere a vanzarilor.
Daca stau si ma gandesc bine la fel de increzatori erau si cei de la Microsoft acum cativa ani cand venea vorba de lupta lor cu Apple(Macintosh) pe piata computerelor, iar acum ei pierd teren pe zi ce trece, putin ce-i drept dar sigur.

Revenind la oile noastre Apple intentioneaza sa vanda 10 mlioane de aparate pana in septembrie 2008, cea ce i-ar aduce o cota de piata de 1% din piata mondiala de terminale telefonice.

Acum vom vedea daca domnul Jobs va mai da o lovitura pe piata. Din punctul meu de vedere ramane de vazut daca acest produs va putea sa-si pastreze, precum I-Pod-ul si Calculatoarele Apple, trendul ascendent pe piata dupa trecerea primului val de entuziasm si cum vor reactiona concurentii la amenintarea I-Phone.

Niciun comentariu: