miercuri, 20 mai 2009

P.S. : Unii comenteaza, altii se distreaza

Unii oameni au considerat ca am exagerat cand am zis ca stelistii sunt in chinuri zilele astea.

Ca sa vedeti ca nu spuneam chiar atat de multe prostii cand mentionam ca stelismul cronic (conform ultimelor studii efectuate de “importante institutii de sondare a opiniei publice” reprezinta jumatate din populatia Romaniei) sufera ingrozitor zilele acestea, ca se zvarcoleste in chinuri groaznice, va mai zic ca “toata lumea” vorbeste acum de BLAT la meciul Dinamo – timisoara.

Cei de la hazeta spriturilor print spun ca “66% din participanţii la sondajul de pe violamania.ro au fost de părere că Dinamo-Poli a fost meci aranjat”


Iar cei de la prostsport fac chiar si o analiza” "A fost blat! Acesta este verdictul pus de aproape toată lumea pe meciul Dinamo – Timişoara”. Analiza care incepe cu “nu exista dovezi”. Continuarea e si ea de mare exceptie: “doar un sumedenie de argumente, mai mult sau mai puţin relevante”.
Articolul in intregime il puteti citi aici : De ce a fost Dinamo - Timişoara UN MECI CIUDAT

Fortand putin nota, daca consideram ca “66% din participanţii la sondajul de pe violamania” sunt un esantion reprezentativ la nivel national inseamna ca acestia sunt, conform prostsport, “aproape toată lumea”.

In analiza insa argumentele exprima exact imposibilitatea unei echipe de a face fata alteia mai buna ca ea, nu conditiile unui blat: “Pe scurt, ciudăţenile sunt aşezarea echipei, pasele de-a latul, ocaziile puţine, apatia unor jucători, viteza scăzută şi "dedublarea" lui Gigel Bucur.” Vi se par astea argumente de blat? Mie imi suna a un fel de analiza a oricarui meci jucat de echipele romanesti cu echipe din strainatate (Dinamo – Manchester United sau Dinamo – Lazio). Nu vreau sa spun ca Dinamo este de nu stiu cate mii de ori mai buna ca timisoara. Doar putin mai buna. Atat cat sa faca diferenta.

Problema e ca la noi nimeni nu accepta infrangerea. Nimeni nu recunoaste ca intr-o zi adversari au fost mai buni. Absoluti toti dau vina pe altii. La fiecare infrangere, ba conditiile meteo sunt de vina(erau 26 de grade, o caldura sufocanta pentru jucatori”), ba adversarii si-au dorit mai mult victoria, ba au fost arbitrii hoti, ba s-a umblat la echipa si tot asa. N’spe mii de prostii.

Cum vremea a fost ok, adversarii isi doreau ca si timisorenii victoria, fiind un meci decisiv si cum nici pe arbitri nu ii poti invinui prea tare, singurul argument al romanului a ramas “blatul”. Asta e argumentul suprem al unora care cred ca stiu ce inseamna fotbal. Atat au putut ei sa scrie dupa un meci de genul celui de duminica seara. Blat, blat si iar blat.

Numai ca din pacate statisticile adevarate, nu cele inventate de ei, arata altceva. In ultimele 15 meciuri directe Dinamo are 10 victorii, mai apar 4 egaluri si timisoara are doar o singura victorie. Repet, o singura victorie si aia obtinuta in conditiile in care la Dinamo in poarta era Matache, iar fundas central fratele oligofren al lui Goian de la shtoia, Lucian.

Asa ca nu stiu cum naiba pot sustine unii ca a fost blat cand in ultimele 15 meciuri timisoara a cam fost “calcata in picioare”(extras din vocabularul jurnalistilor).
Dar nu-i nimic pentru ca mai e o sansa duminica la Urziceni pentru stelisti.
In functie de rezultat o sa vedem daca a fost sau nu blat.

4 comentarii:

Teo spunea...

Uf, pai nu ti-a trecut prin minte ca a fost blat in toate cele 15 meciuri :))

Unknown spunea...

Could be !

pELo spunea...

v-a batut steaua-unirea bucuresti...??!...vedem din sezonu viitor. :))

Unknown spunea...

Ne-au batut unii care au stiut ce vor. Atata tot. Ce mai conteaza ca e steaua, unirea sau alt nume.
Ideea e ca acum clasamentul nu mai arata lucruri pozitive pentru Dinamo.
Dar cred ca e mai bine asa.
Infrangerea asta s-ar putea sa aduca multe lucruri bune pe termen lung.