sâmbătă, 28 iulie 2007

Restart

Dupa ce sezonul trecut DINAMO a dominat de la inceput si pana la final campionatul (ex.vezi video), ieri cel mai frumos sport din lume si-a reinceput aventura in Romania cu sezonul 2007-2008 si desi multi se asteptau la o evolutie a jocului primele meciuri F.C. Vaslui - U.T. Arad 2-2 si steaua bucuresti - Ceahlaul Piatra Neamt 2-1 au aratat cam cum va arata spectacolul fotbalistic in acest sezon.
Vorbind de nivelul campionatului, primele doua meciuri cat si super cupa au aratat un joc slab, lipsit de idei, cu echipe mai mult concentrate pe distrugerea jocului adversarului decat pe creatie, o asemanarea izbitoare cu fotbalul din anii trecuti. Singurul plus fiind la capitolul asezare in teren, unde se poate observa o evolutie evidenta.
In cea ce-i priveste pe conducatorii de fotbal, nimic diferit. Aceleasi declaratii belicoase, lipsite de substanta, aceleasi comentarii de mahala si acelasi comportament suburban.
Avem insa jucatori mai buni, mai multi straini, antrenori mai tineri si mai bine pregatiti si bugete mai mari.
Din pacate, se pare ca arbitri sunt cam la acelasi nivel. Daca in super cupa un tanar de 22 de ani a reusit sa impresioneze, la meciul steaua - Ceahlaul am avut parte de un arbitraj penibil, iar la Vaslui cu UTA un arbitraj mediocru. Analizand cele 3 meciuri e clar ca nimic nu s-a schimbat. Pacat de cei curati.
Despre suporteri, cu o alta ocazie, pentru ca am impresia ca anul asta pe stadioanele din Romania vor aparea incidente mult mai grave decat in anii trecuti.
Pana atunci bucurati-va de fotbal.

Niciun comentariu: