luni, 30 iulie 2007

Jandarmii

Ceea ce va spuneam acum cateva zile incepe sa ia contur. Insa azi nu vb. de fapte reprobabile, ci de raspunsuri stupide la evenimente regretabile:

MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE JANDARMERIA ROMÂNĂ
BULETIN INFORMATIV

Buzau, 30.07.2007

În ziua de 29.07.2007, începând cu ora 19.00, pe Stadionul Municipal din Buzau, a avut loc meciul de fotbal dintre echipa locală F.C. Gloria Buzau şi F.C. Dinamo Bucureşti.
Anterior începerii partidei de fotbal, pe timpul accesului pe stadion, între suporterii echipei oaspete s-a iscat un scandal, în urma căruia jandarmii au retinut 4 persoane pentru a fi identificate ( 3 suporteri dinamovisti au fost avertizaţi, iar Iulian T de 27 ani, suporter al echipei Dinamo, domiciliat în municipiul Bucureşti a fost amendat cu suma de 100 lei pentru nerespectarea măsurilor luate de organizator - a încercat să pătrundă pe stadion pe poarta de acces a suporterilor echipei Gloria Buzău şi nu pe poarta special destinată suporterilor dinamovişti). Pe timpul desfăşurării partidei au continuat incidentele între cele două fractiuni ale galerie oaspete (Gruparea Peluza Nord şi Gruparea Peluza Cătălin Hâldan), o parte dintre aceştia retrăgându-se spre gardul împrejmuitor al terenului de joc, pentru a se refugia dincolo de el. Jandarmii au intervenit pentru a împiedica pătrunderea pe gazon a acestora şi pentru restabilirea ordinii, iar pentru a preveni escaladarea conflictului, jandarmii au procedat la filmarea suporterilor violenţi pentru identificarea ulterioară a acestora. In acest moment, împreuna cu jandarmi din cadrul D.G.J.M.B. au loc verificări pentru stabilirea identităţii celor implicaţi în violenţe şi stabilirea vinovăţiei fiecăruia.
Jandarmeria respinge orice acuzaţii privind provocarea suporterilor, incidentele fiind produse exclusiv în urma divergenţelor dintre cel doua fracţiuni ale galeriei Dinamo Bucuresti.

OFITER DE RELATII PUBLICE

Inca un exemplu al faptului ca baietii astia nu intelege absolut nimic. Comentariile sunt de prisos.

UPDATE :

Comunicat Peluza 'Catalin Hildan'
Pentru ca dupa fiecare eveniment de genul celui de la Buzau opinia publica ne este complet defavorabila, judecata fiind facuta in urma buletinelor de stiri si a comunicatelor emise de Jandarmeria Romana, dorim sa clarificam citeva aspecte in legatura cu cele intimplate duminica, 29 iulie.
De la bun inceput precizam ca am fost provocati de fortele de ordine inca de la sosorea noastra in Buzau, noi nereusind sa nu cadem in cursa intinsa de acestea. In acest sens, mentionam ca cei sositi cu masinile personale, in aceeasi coloana cu microbuzele, nu au fost lasati sa-si parcheze masinile in parcarea special amenajata pentru suporterii oaspeti, fiind obligati sa caute un loc de parcare la aproape un kilometru distanta.
Cum pe drumul de la aceste locuri de parcare pina la stadion era folosit ca si cale de acces atit pentru noi, cit si pentru suporterii gazdelor, mici altercatii verbale au devenit inevitabile. Aceste altercatii verbale au constituit pretext pentru ca fortele de ordine sa ii bruscheze pe cei 15-20 de suporteri dinamovisti intirziati, totul culminind cu o corectie fizica exemplara, in care un suporter dinamovist s-a ales cu doi dinti lipsa si hainele rupte, iar un altul cu lantisorul de la git furat. Interesant mai e si faptul ca cel caruia i-au fost sparti dintii a fost si amendat, ca o masura suplimentara.
Desi pare o scuza des invocata, lipsa lantisorului a fost cit se poate de reala. Nu dorim sa pozam in victime, dar ceea ce a urmat in parcarea stadionului a fost de nedescris si a rivalizat cu cele intimplate la Constanta: suporteri intinsi pe burta, unul dintre ei operat la spate rugindu-i pe jandarmi sa nu-l loveasca in acea zona si jandarmi cu bastoane telescopice, manusi cu insertii metalice si, cel mai important, fara nume sau numere de identificare incercind sa nu se lase mai prejos decit omologii lor constanteni.
La aflarea celor intimplate, cei prezenti in stadion au dorit sa iasa afara, lovindu-se de refuzul, bastoanele si jeturile de gaze lacrimogene ale acelorasi jandarmi.
Legat de cel de-al doilea incident, cel atit de mediatizat de intreaga mass-media si care a putut fi vazut si comentat de o sumedenie de „specialisti” ai fenomenului, avem de facut urmatoarele precizari:
Intrucit meciul s-a disputat cu casa inchisa, singurele bilete disponibile in ziua meciului fiind in sectorul nostru, citeva dintre aceste bilete au intrat si in posesia fanilor buzoieni. Unul dintre acestia, dupa ce s-a bucurat la golul gazdelor, a adresat si injurii citorva membri ai PCH. De aici si pina la o altercatie n-a mai fost decit un pas-respectivul a fugit spre iesire determinind interventia in forta a jandarmilor. Cum spiritele erau deja inflamate dupa primul incident, totul a degenerat intr-o incaierare generala, pe care liderii PCH au vrut si intr-o mare masura au reusit s-o aplaneze, asa cum se vede si din imaginile TV.
Precizam ca nu ne-am batut intre noi, asa cum Jandarmeria Romana incearca sa dezinformeze, necunoscind notiuni elementare, cum ar fi faptul ca „fractiunile” Peluza Catalin Hildan si Peluza Nord sint unul si acelasi lucru.
Daca in comunicatul emis de Jandarmeria Romana se spune ca responsabilii de producerea incidentelor vor fi indentificati in baza probelor video in cel mai scurt timp, noi cum vom putea sa-i identificam pe cei ce ne-au agresat si tilharit?
De ce, cu fiecare ocazie pe care o au, comandantii acestei institutii vorbesc despre obligativitatea purtarii ecusoanelor de identificare, daca singurii subalterni ai domniilor lor care fac acest lucru sint cei ce pazesc Palatul Victoria si Palatul Parlamentului?
In incheiere, Peluza Catalin Hildan le transmite tuturor suporterilor dinamovisti sa nu ne judece gresit, dupa cum doresc cei de la Jandarmerie, si sa stie ca la Buzau am fost provocati si am cazut intr-o capcana, lucru evidentiat imediat dupa incheierea partidei, de catre Claudiu Niculescu, Adrian Ropotan si Mircea Rednic, in cadrul conferintei de presa."
Vreau doar sa mentionez un mare adevar "Pentru ca dupa fiecare eveniment de genul celui de la Buzau opinia publica ne este complet defavorabila, judecata fiind facuta in urma buletinelor de stiri si a comunicatelor emise de Jandarmeria Romana".
Va las pe voi, cei care mai mergeti la meciuri, sa analizati si sa trageti concluziile.

4 comentarii:

Anonim spunea...

bai gabi las-o... ca nu este asha. ce o dati in sus cu provocarea samd. nu tine, frate. Animale. astea sunt exemplarele care dau comunicatele astea de presa la fel ca si aia si ailalti. La urma urmei ce daca a parcat masina la 1km. ce nu poate sa mearga pe jos? nu cred ca exista nicio scuza pentru nimeni in situatia asta. mai degraba cluburile ar trebui sa ia masuri si sa nu mai "finantzeze" aceste factiuni. "In incheiere, Peluza Catalin Hildan le transmite tuturor suporterilor dinamovisti sa nu ne judece gresit, dupa cum doresc cei de la Jandarmerie, si sa stie ca la Buzau am fost provocati si am cazut intr-o capcana, lucru evidentiat imediat dupa incheierea partidei, de catre Claudiu Niculescu, Adrian Ropotan si Mircea Rednic, in cadrul conferintei de presa." make me sick, hai sictir.

Anonim spunea...

si inca ceva... schimba frate fontu asta ca nu pot sa citesc nimik

Unknown spunea...

Undeva ai dreptate, nici eu nu cred in "provocarea" invocata de cel care a scris articolul. Incidentul cu cei 2 buzoieni l-am vazut si la TV, acolo le dau dreptate lor. Cat de idiot sa fii sa te bucuri la golul Gloriei Buzau in galerie la Dinamo??? Poti sa zici ce vrei tu insa ...
Eu am postat in primul rand comunicatul jandarmeriei. Acel comunicat ma intriga cel mai tare. Replica celor din P.C.H. a fost update sa nu zica lumea ca fac discriminari. Ofiterul de presa al jandarmeriei vorbeste intr-un comunicat oficial(da?) de incidente "între cele două fractiuni ale galerie oaspete (Gruparea Peluza Nord şi Gruparea Peluza Cătălin Hâldan)" fara sa stie ca PCH = Peluza Nord. Si daca nici macar acest lucru elementar nu il stiu cei ce ar trebui sa asigure protectia spectatorilor la un meci atunci ce incredere sa mai am eu in judecata lor ???
E ca si cum ai pune dinamovisti cu stelisti si/sau rapidisti in aceeasi oala.
Si apoi te miri de ce se iau la bataie, cand tu organ de paza nu esti in stare sa organizezi din punct de vedere al securitatii spectatorului un eveniment sportiv.
Eu asta am vrut sa evidentiez. Nu scuza peluzei. Aia e "tifetata".

Unknown spunea...

Cred ca am sa revin la forma initiala a blogului, ca sunt cam multe probleme cu interfata asta.