joi, 18 ianuarie 2007

Lume...Lume...Sorin Ovidiu Vantu la inchisoare ...NU , Nu e adevarat !!!

Lume, Lume, azi a fost condamnat la 2 ani de inchisoare Sorin Ovidiu Vantu. Conform mediilor romanesti , inclusiv Realitatea tv si Cotidianul - detinute de S.O.V. , Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat azi, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, la doi ani de inchisoare, pentru uz de fals(nu pentru fals) precum si la plata a 150.000 de lei, cheltuieli judidiciare catre stat, cu posibilitate de apel, in dosarul infiintarii BID. Apelul se poate face in maxim 10 zile.


Dupa ce v-ati bucurat ca in sfarsit justitia din Romania isi face datoria, hai sa vedem cum stau lucrurile.
Domnul in cauza a fost judecat in dosarul BID pentru ca, din gresala a declarat ca va contribui cu banii lui la capitalul acestei banci, desi suma de 10 milioane de dolari virata pentru BID i-ar fi fost pusa la dispozitie de Nicolae Popa, partenerul sau de afaceri, care ar fi rascumparat-o de la FNI - cea ce conform "legilor bancare" este ilegal -(a consemnat, in declaratia referitoare la autorizarea bancii, date false despre sursa fondurilor utilizate ca participatie la capitalul social al BID).
Pe langa asta, anchetatorii susţin că Ovidiu Vântu a folosit o adeverinţă a SOV Invest care atesta in mod nereal calitatea sa de investitor FNI, în scopul autorizarii de catre BNR a constituirii Băncii de Investitii si Dezvoltare.
Ok, asta e istoria.

Acum vine partea interesanta :

In dosarul infiintarii BID, Sorin Ovidiu Vantu a fost gasit, in 2005, vinovat de fals si uz de fals, si condamnat la doi ani de inchisoare. Sentinta a fost insa casata de Tribunalul Bucuresti, iar cauza a fost trimisa spre rejudecare in august 2005 Judecatoriei Sectorului 1.

Dupa mai multe tergiversari care s-au lasat cu amenzi, 3 la numar, pentru ca a dat dovada de rea-credinta in exercitarea drepturilor sale procesuale, procesul ajunge in luna decembie cand se intampla inevitabilul.

Si acum rasul curcilor, lucru pe care nu-l va spune nici Realitatea Tv nici Cotidianul si probabil nici alt ziar :

La termenul din luna decembrie 2006, instanta a decis eliminarea incadrarii "in forma continuata" a acuzatiilor de fals si uz de fals pentru ca dupa atatea tergiversari furtul s-a pescris.

Prima concluzie : "Acum, in luna ianuarie 2007, S.O.V. este judecat numai pentru uz de fals."

Numai ca si uzul de fals se va prescrie la sfarsitul lunii ianuarie.

Credeti ca S.O.V. va fugi maine dimineata sa atace sentinta ? Nu, va astepta in liniste trecerea zilelor si la expirarea termenului va ataca sentinta. Iar cand procesul se va pegati pentru o noua audiere, intr-un mod mai mult decat amuzant fapta se va prescrie si ea.

Asa ca CONCLUZIE 2 : "SORIN OVIDIU VANTU NU VA FACE PUSCARIE, iar -rasii- cu nume de procurori vor primi o alta palma de la afaceristii de doi lei ai Romaniei."

Urmeaza si alte CAZURI BOMBA cu borfasi de Romania !

P.S. " Da pe Patriciu ? Il salveaza cineva si pe Patriciu? "

2 comentarii:

Anonim spunea...

"SORIN OVIDIU VANTU NU VA FACE PUSCARIE, iar -rasii- cu nume de procurori vor primi o alta palma de la afaceristii de doi lei ai Romaniei." - cu tot respectul Gabi, daca si nenea SOV e afacerist de doi lei, ce sa mai zicem de-alde Gheorge Florea cu ale lui Rocar si Fulbier?

Nu prea inteleg ce te deranjeaza. Ca a furat statul roman pana n-a mai putut, sau ca si-a facut atatea pile incat nimeni nu-i mai poate face nimic?

Poti sa spui ca e o jigodie sau si mai rau, dar nu-i poti spune ca e afacerist de doi lei :)

Unknown spunea...

Eu zic ca SOV este doar un "bisnitar", un tepar. Afacerile lui sunt numai tepe, nimic altceva. Un afacerist adevarat castiga bani dintr-un business corect din punct de vedere economic si juridic. Bisnitar poate fi oricine are relatii, amici bine pusi, bani si inca ceva mic. Afacerist nu poate fi oricine, iar tara asta duce o lipsa acuta de afaceristi. Daca vrei sa-i descoperi eu iti dau un punct de pornire "Sima" - un om care a facut bani pe bursa. A, si apropo de bursa, daca te intereseaza si cercetezi adanc o sa afli cum vrea Sima sa-i ia Rompetrolul lui Patriciu, metoda clasica.
Florea pe care il cunosti tu e doar un tigan care s-a incurcat cu tot felul de bisnitari de-astia ca Vantu. Normal ca pana la urma vazand ca e slab, prietenii lui i-au luat afacerile. Mai sunt si de-astia.
Uita-te la cum a ajuns saracul Ianul, e vai de mama lui, si in 1991 avea in cont cateva milioane de dolari bune(mult peste 10).