vineri, 13 noiembrie 2009

Cu cine tin arbitrii romani ?

Dupa ce Ion Craciunescu a recunoscut intr-un tabloid din Romania ca a tinut si tine in continuare cu Universitatea Craiova, nu ca lucrul asta nu era stiut, cei de la Prosport au facut o statistica despre echipele favorite ale arbitrilor romani si bilantul lor atunci cand au arbitrat echipele respective.

Iata clasamentul:


Marius Avram (Dinamo): 3 meciuri - o victorie, un egal şi o înfrângere.

Alexandru Deaconu (Steaua): 8 meciuri - patru victorii, patru egaluri şi nicio înfrângere.

Sebastian Coltescu (Universitatea Craiova): nu a arbitrat-o pentru ca e craiovean.

Teo Craciunescu: (Universitatea Craiova):
5 meciuri - patru victorii, un egal şi zero infrangeri

Mugurel Draganescu (Dinamo): 5 meciuri - 3 victorii, un egal şi o înfrângere.

Istvan Kovacs (CFR Cluj ):
4 meciuri - 3 victorii, un egal şi nicio înfrângere.

Ovidiu Hategan (Dinamo): 8 meciuri - 5 victorii, doua egaluri şi o înfrângere.

Victor Berbecaru (Steaua): 6 meciuri - 6 victorii.

Daca statistica e corecta Berbecaru e cel mai "curat" dintre toti. Adevarat suporter, nu gluma. Iar arbitrul bricheta nu accepta infrangerea stelei, indiferent de situatie. Un penalty, un rosu sau o bricheta au salvat situatia pentru un "zero infrangeri" curat.
Arbitrii stelisti: "zero" la capitolul infrangeri, ca nu cade bine pentru o castigatoare de cupa europeana.
Daca sunteti pariori si joaca steaua, iar berbecaru e arbitrul meciului, puteti paria linistiti pe victorie ca nu aveti ce pierde, zeii sunt de partea voastra. Daca e deaconu la fluier, face el ce face si tot scoate un egal sau chiar o victorie la masa verde, in cazul in care observa ca cineva a aruncat o coaja de samanta pe teren.

Dintre arbitrii dinamovisti, Hategan pare cel mai "prietenos", desi nu are "0" la capitolul infrangeri pentru Dinamo. Il urmeaza Draganescu si apoi Avram. Problema e ca toti au cate o infrangere la activ pentru Dinamo si nu pot sa va fac o predictie clara, ca astia nu respecta intru-totul "linia de partid". Daca au vazut ca nu mai vrea borcea sa le dea butelii baietii au intors armele, ca gazul se poate lua si din alta parte. Poate dupa intalnirea lui bircea cu mircea sandu lucrurile se vor mai regla si vor reveni pe "calea cea dreapta".

Kovacs, consecvent "liniei de partid si de tara", pare un sustinator infocat al "conationalului" Arpad Paszkany, mentinand intacta cauza celor "zero infrangeri", asa ca : bagati, bagati, bagati. Are o mica eroare, insa se poate ierta, ca a fost baiat de comitet.

Si cum sangele nu se face apa, fiul lui "johnny craciunescu" duce mai departe traditia familiei cu o linie de clasament aproape de perfectiunea lui berbecaru.
Macar asa mai compenseaza din nedelegarile lui Coltescu.
Cine l-o fi pus pe-asta din urma sa se nasca la Craiova si sa mai tina si cu Universitatea. Nu putea sa tina si el cu Rapid, poate obtinea si el un ecler sau o savarina, sau poate Timisoara, Unirea Urziceni(ce frumos i-ar fi stat acum intr-o casa in inima naturii). Se vede ca una e sa fii fiu de arbitru si alta e sa te cheme "Coltescu".
Sa nu intelegeti acum ca omul trebuie compatimit. Chiar daca la un moment dat a facut un circ in orasul natal cu o tentativa de sinucidere, Coltescu are si el "prietenii" lui. Banul sa fie gros ca de tinut tine el cu cine trebuie.

Pacat ca nu sunt in statistica toti arbitrii din Liga 1, mare ar fi fost amuzamentul.

Niciun comentariu: